A început marea migraţie internă. Românii fug de Capitală. Top 10 judeţe atractive

Postat la 24 octombrie 2017 1868 afişări

Anul trecut, România a înregistrat cea mai mare migraţie internă de după 1991: aproape 400.000 de români şi-au schimbat domiciliul dintr-o localitate în alta. Datele vin de la Institutul Naţional de Statistică. Cifrele mai arată ceva: numărul celor care părăsesc Bucureştiul este mai mare decât al celor care vin.

A început marea migraţie internă. Românii fug de Capitală. Top 10 judeţe atractive

Conform datelor statistice, este al 9-lea an consecutiv în care numărul oficial al celor care părăsesc Capitala este mai mare decât al celor care se stabilesc aici.

În schimb, judeţele Arad, Sibiu şi Timiş au crescut fără întrerupere de 26 de ani. În topul creşterilor se mai află Bihor, Ilfov, Constanţa, Cluj, Braşov, Giurgiu şi Iaşi.

Potrivit INS, nu mai puţin de 389.000 de români s-au mutat cu acte în regulă, din diverse motive, tot pe teritoriul ţării, dar în altă localitate.

Noul record a fost atins în condiţiile în care nu sunt luaţi în calcul şi cei care stau cu chirie, de exemplu, studenţii sau cei care fac navetă şi nu şi-au schimbat domiciliul în acte.

Statistica arată că 10 judeţe câştigă locuitori în mod constant, iar celelalte 31 sunt în pierdere.

Cele 10 judeţe atractive pentru români sunt: Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Sibiu, Timiş, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.