Rusia: Oraşul sirian Raqqa a fost "şters de pe faţa pământului" după bombardamentele coaliţiei coordonate de SUA

Postat la 23 octombrie 2017 189 afişări

Rusia acuză coaliţia antiteroristă coordonată de SUA că "a şters de pe faţa pământului" oraşul sirian Raqqa în timpul operaţiunilor împotriva Stat Islamic, făcând o paralelă cu distrugerea oraşului Dresda în cel de-al Doilea Război Mondial în urma bombardamentelor aliate.

Rusia: Oraşul sirian Raqqa a fost "şters de pe faţa pământului" după bombardamentele coaliţiei coordonate de SUA

Pe de altă parte, coaliţia a comunicat în repetate rânduri că a încercat să evite pe cât posibil producerea de victime în rândul civililor, informează BBC News online.

La rândul său, Rusia este acuzată de crime de război în legătură cu bombardarea oraşului Alep.

Activiştii sirieni afirmă că între 1.100 şi 1.900 de civili şi-au pierdut viaţa la Raqqa, multe dintre victime fiind produse în urma bombardamentelor coaliţiei coordonate de SUA, efectuate în sprijinul SDF, o alianţă de miliţii kurde şi arabe care luptă împotriva militanţilor Stat Islamic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.