Zona euro va infiinta un fond de urgenta pentru a face fata crizei

Postat la 08 mai 2010 13 afişări

Tarile membre ale zonei euro au decis vineri seara infiintarea unui fond de sprijin fara precedent pentru tarile membre confruntate cu dificultati financiare, intr-o incercare de a preveni extinderea unei crize grave care ameninta bazele uniunii monetare.

La incheierea unui summit de criza desfasurat vineri seara la Bruxelles, liderii din 16 tari care folosesc moneda unica au cerut Comisiei Europene sa propuna "un mecanism de stabilizare avand ca scop mentinerea stabilitatii financiare a zonei euro", se arata intr-o declaratie comuna.

Ministrii de Finante din tarile UE sunt convocati duminica dupa-amiaza pentru a finaliza detaliile legate de functionarea si finantarea acestui mecanism, care va avea la baza imprumuturi contractate de Comisie.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
UE,
fond,
urgenta,
euro
/actualitate/afaceri/zona-euro-va-infiinta-un-fond-de-urgenta-pentru-a-face-fata-crizei-6101166
6101166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.