Zentiva, crestere de 2% la noua luni

Postat la 23 octombrie 2008 16 afişări

Filiala locala a companiei farmaceutice cehe Zentiva a inregistrat, in primele noua luni ale anului curent, o crestere de 2% a vanzarilor exprimate in lei, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Pentru cel de-al treilea trimestru, compania a raportat o dublare a vanzarilor fata de perioada similara din 2007. La nivel de grup, incasarile Zentiva s-au majorat cu 18% (calculate in coroane cehesti), pe fondul avansului inregistrat pe piata turca, unde acestea au sporit cu 22% in moneda locala.

Reprezentantii companiei au precizat ca evolutiile pozitive din Turcia, Romania si Rusia au contrabalansat rezultatele negative raportate in Cehia (scaderea cu 11% a vanzarilor), generate de introducerea unor noi taxe.

“Daca ne-am raporta la o rata constanta de schimb, cresterea vanzarilor grupului ar fi putut fi de 28%. Insa consolidarea continua a coroanei cehesti a condus la o crestere inregistrata de doar 18%”, a explicat Jiri Michal, presedintele si directorul general al Zentiva, care a mai precizat ca acum “business-ul din Romania este intr-o forma mult mai buna”.

Grupul farmaceutic Zentiva detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania (unde este prezent prin preluarea, in 2005, a producatorului local Sicomed) si Turcia, in cadrul carora lucreaza peste 6.000 de angajati. Compania este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.

Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF Holding B.V. (19,2%) si Fervent Holdings Limited (7,6%). Managementul si salariatii detin impreuna 5,9% din actiuni, iar alti investitori institutionali particulari au 42,4% din companie.

Cititi aici mai multe detalii despre planurile Zentiva cu brandul Algocalmin.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
Zentiva
/actualitate/afaceri/zentiva-crestere-de-2-la-noua-luni-3354303
3354303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.