Washingtonul s-a imprumutat pe sine cu 1,1 mld. $

Postat la 02 februarie 2011 39 afişări

China nu mai este cel mai mare detinator de certificate de trezorerie americane, ea fiind depasita de chiar Rezerva Federala din SUA, potrivit unui raport saptamanal lansat astazi la New York si reluat de Financial Times.

Rezerva Federala din New York detinea la inceputul acestei luni 1.108 miliarde de dolari in certificate de trezorerie, bancnote si obligatiuni iar potrivit celor mai recente date ale Trezoreriei americane, China detine obligatiuni guvernamentale americane in valoare de 896 de miliarde de dolari, urmata indeaproape de Japonia, cu 877 de miliarde de dolari.

Rezerva Federala americana achizitioneaza datorii emise de propriul guvern in cadrul a doua programe, cel mai mare fiind lansat in noiembrie 2010 - Quantitative Easing 2, care implica achizitia de datorii in valoare de 600 de miliarde de dolari pana in luna iunie a acestui an.

Cumulat si cu celalat program, Rezerva Federala spera sa cumpere pana la jumatatea acestui an datorii de 800 de miliarde de dolari pentru a reduce riscurile de crestere abrupta a dobanzilor pe pietele financiare, ca efect de contagiune de la criza datoriilor care afecteaza in prezent Uniunea Europeana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
SUA,
Trezorerie,
quantitative easing,
obi
/actualitate/afaceri/washingtonul-s-a-imprumutat-pe-sine-cu-1-1-mld-s-7943066
7943066
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.