Un peste mic inghite balena Metro

Postat la 10 octombrie 2008 53 afişări

Grupul german Metro, prezent si in Romania, a ajuns la nivel de international sub controlul companiei Haniel, o afacere de familie veche de peste 250 de ani. Grupul Haniel a avut anul trecut o cifra de afaceri de doua ori mai mica decat Metro.

Un peste mic inghite balena Metro

Anul trecut, compania germana Haniel detinea 34,2% din grupul Metro, insa compania a ajuns sa controleze 50,01% din actiuni, dupa ce a incheiat un nou acord cu unul dintre actionarii Metro, familia Schmidt-Ruthenbeck, informeaza MEDIAFAX. Comisia Europeana a aprobat ieri preluarea controlui asupra retailerului german, considerand ca aceasta tranzactie nu va afecta concurenta din zona sau din regiuni.

Prin aceasta masura, in grupul Metro AG s-a creat o stabilitate pe termen lung la nivel de actionariat" se arata in urma cu doua luni intr-un comunicat de presa al Haniel, in timp ce Eckhard Cordes, presedintele consiliului de administratie, declara, in acelasi comunicat, ca aceasta miscare creeaza toate premisele pentru ca actionariatul sa se implice mai mult in elaborarea si implementarea unor noi strategii pentru Metro.

Compania Haniel, infiintata in 1756, a fost in tot acest timp detinuta de familia Haniel, insa aceasta a decis sa renunte la partea de management la inceputul secolului trecut. Pornind de la un lant de bacanii, in urma cu 250 de ani, grupul german este astazi prezent la nivel international, cu 50 000 de angajati si o cifra de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro in 2007. Prin diferite linii de business, grupul activeaza in mai multe domenii: farmaceutice, bunuri de larg consum, textile, materii prime pentru industria otelului, servicii de igienizare a toaletelor, materiale de constructii etc.

Grupul Metro activeaza in peste 30 de tari, cu vanzari totale de aproape 65 de miliarde de euro anul trecut. La nivel international, compania-mama detine, pe langa lanturile de magazine cu profil predominant alimentar si lanturile de electro-retail Media Markt si Saturn, precum si magazinele universale Kaufhof. In Romania, grupul este prezent prin divizia de magazine cash&carry, dar si prin lantul de hipermarketuri real,-. Primul Metro a fost deschis in Bucuresti in urma cu 12 ani.

Cititi aici mai multe despre planurile Metro in Romania.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
Metro,
Haniel
/actualitate/afaceri/un-peste-mic-inghite-balena-metro-3290618
3290618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.