Tranzactii online cu cardul de 70 mil. euro in primele 9 luni

Postat la 05 octombrie 2009 10 afişări

In primele noua luni ale acestui an, valoarea tranzactiilor online cu card bancar s-a ridicat la aproape 70 de milioane de euro, in crestere cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit RomCard.

Numarul total de tranzactii intregistrate in perioada ianuarie-septembrie a fost de aproximativ 886.000, aproape dublu fata de primele noua luni ale anului trecut. Prin platforma de plati online ePayment au fost derulate 784.000 de tranzactii, valoarea totala depasind 65 de milioane de euro.

"Dinamica ultimelor luni ne arata ca intr-adevar comertul electronic romanesc mai are loc de crestere, chiar si in perioade economice mai dificile. Mai mult, aceasta evolutie atesta faptul ca romanii au devenit din ce in ce mai familiarizati cu cumparaturile online si, prin urmare, ne asteptam ca la finalul lui 2009 bilantul sa arate astfel: 93 milioane euro tranzactionati, 1.200.000 de tranzactii", declara Marin Mitroi, director general al RomCard.

In ce priveste Gecad ePayment, compania a sesizat ca pana in prezent comertul electronic cu plata prin card bancar a fost putin afectat de situatia economica precara, mai ales avand in vedere dublarea tranzactiilor in prima parte a anului, comparativ cu 2008. "Astfel, in ce ne priveste asteptarile pentru intreg anul curent vizeaza o valoare tranzactionata online prin card de peste 80 de milioane de euro", a declarat Carmen Seve, directorul executiv al Gecad ePayment.

Al treilea trimestru al anului a adus pentru magazinele ce utilizeaza ePayment o crestere a volumului de plati prin card bancar de 7% fata de perioada aprilie-iunie 2009, in conditiile in care si valoarea medie a tranzactiei a avut o evolutie ascendenta, ajungand in al treilea trimestru la 88 de euro, fata de un minim de 77 de euro inregistrat in primele 3 luni ale anului.

Per ansamblu, in primele 3 trimestre din 2009, a fost intregistrata o medie de 83 de euro pe tranzactie, ajungandu-se la aproximativ aceeasi valoare medie a anului 2008, respectiv de 84 euro pe tranzactie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
plati online,
RomCard,
Marin Mitroi
/actualitate/afaceri/tranzactii-online-cu-cardul-de-70-mil-euro-in-primele-9-luni-4961021
4961021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.