Transporturile propun Guvernului inchiderea a peste 7% din reteaua de cale ferata

Postat la 28 martie 2011 22 afişări

Ministerul Transporturilor si Infrastruc¬turii (MTI) propune Guvernului inchiderea a 1.474 km de infrastructura feroviara excedentara, sumele rezultate in urma casarii si dezmembrarii urmand sa fie utilizate de CFR SA pentru intretinerea retelei.

Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, este vizata inchiderea unor parti din infrastructura feroviara proprietate publica a statului, aflata in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si data in concesiune CFR si/sau proprietate privata a CFR, care din considerente tehnice si comerciale nu mai justifica mentinerea in functiune. "Prin proiectul de hotarare se aproba inchiderea, dezafectarea si valorificarea infrastructurii feroviare excedentare, ceea ce va degreva bugetul statului si bugetul de venituri si cheltuieli al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA de cheltuielile aferente investitiilor si reparatiilor infrastructurii feroviare apartinand domeniului public al statului, respectiv domeniului privat al CFR. In acest mod, efortul statului va fi indreptat catre dezvoltarea si modernizarea principalelor linii de cale ferata pe care se desfasoara cea mai mare parte a traficului de calatori si marfuri", se arata in nota de fundamentare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
calea ferata,
inchidere,
retele,
MTI
/actualitate/afaceri/transporturile-propun-guvernului-inchiderea-a-peste-7-din-reteaua-de-cale-ferata-8103396
8103396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.