Titeiul si cerealele vor fi materiile prime cu cele mai mari cresteri de preturi in acest an

Postat la 23 martie 2011 14 afişări

Titeiul si cerealele vor fi materiile prime cu cele mai mari cresteri de preturi in acest an, in conditiile in care investitorii anticipeaza probleme de aprovizionare, potrivit unui sondaj realizat de Barclays Capital, transmite Bloomberg.

Astfel, 28% din cei peste 100 de investitori intervievati in luna martie considera ca pretul petrolului va inregistra in acest an cea mai mare crestere, urmat de cel al porumbului si al graului. Aurul, al carui pret a avansat anul trecut cu 30%, ar putea "sa isi piarda stralucirea" si sa aiba cea mai slaba evolutie, dupa gazele naturale. "Exista motive serioase pentru retragerea plasamentelor in aur. Riscurile reale sunt conditiile meteorologice nefavorabile si pretul mare al alimentelor. Iata de ce petrolul si cerealele sunt in fruntea listei", a declarat Kevin Norrish, director la Barclays. Standard&Poor's GSCI Spot Index pentru 24 de materii prime a urcat anul trecut cu 20%, sustinut de bumbac, argint si cafeaua arabica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
titei,
cereale,
materii prime,
cresteri,
preturi
/actualitate/afaceri/titeiul-si-cerealele-vor-fi-materiile-prime-cu-cele-mai-mari-cresteri-de-preturi-in-acest-an-8090699
8090699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.