Tesco amusina in Rusia

Postat la 04 aprilie 2008 33 afişări

Tesco, cel mai mare lant de magazine britanic, tatoneaza terenul pentru a intra pe piata din Rusia. Jeff Kershaw, senior director la biroul din Moscova al firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, citat de agentia de presa Bloomberg, spune ca reprezentantii retelei de supermarketuri s-au intalnit cu cel putin trei agenti imobiliari din tara, in incercarea de a identifica potentiale amplasamente pentru viitoarele magazine.

 Tesco ar lua in considerare si varianta asocierii cu parteneri locali in scopul deschiderii unor supermarketuri in franciza.

In prezent, Tesco realizeaza peste 25% din vanzarile sale in afara Marii Britanii. Sir Terry Leahy, CEO al Tesco, a declarat ca jumatate din cifra de afaceri ar trebui sa fi e generata de vanzarile din strainatate in urmatorii cincizece ani.

Chris Gower, analist la compania de brokeraj MF Global, spune ca Tesco a ezitat sa intre pe piata ruseasca din cauza concentrarii populatiei in orase situate la mare departare intre ele.

Conform estimarilor bancii elvetiene UBS AG, piata de comert alimentar a crescut anul trecut in Rusia cu 32%, pana la 121 mld. euro. Anul trecut, ponderea produselor alimentare comercializate prin retelele de magazine cu format modern a ajuns la 45%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
retail,
Rusia,
Tesco
/actualitate/afaceri/tesco-amusina-in-rusia-2520584
2520584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.