Taxele pentru un raft din farmacii, intre 50 si 100 euro lunar

Postat la 16 octombrie 2008 72 afişări

Dupa exemplul taxelor la raft din retailul alimentar, devenite deja o practica obisnuita in domeniu, si farmaciile pretind astfel de sume, valoarea lor variind intre 50 si 100 de euro lunar – un pret care cumpara recomandarile farmacistului, cel care poate influenta mersul vanzarilor

Cristian Dulgheru, proprietarul unei mici fabrici de suplimente nutritive de langa Bucuresti, se fereste sa vanda prea mult prin hipermarketuri si asta din cauza taxelor de raft prea mari, necorelate cu vanzarile realizate. Din aceasta pricina, si-a incheiat colaborarea pe care o avea cu lantul de hipermarketuri Carrefour, pastrand doar pe cea cu Cora, unde plateste un pret mai rezonabil, dupa cum apreciaza Dulgheru, de aproximativ 2.000 de lei pe luna.

 

Cazul sau nu este unul singular pe piata suplimentelor nutritive si nu numai. Surse din piata afirma ca taxa la raft din farmacii ajunge sa coste, lunar, pana la 100 de euro in cazul celor mai mari retele, acolo unde toti marii jucatori – fie ei producatori sau importatori de medicamente sau produse farmaceutice – vor sa fie cat mai “prezenti” in recomandarile farmacistilor.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/taxele-pentru-un-raft-din-farmacii-intre-50-si-100-euro-lunar-3318030
3318030
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.