Taxa pe hamburger?

Postat la 28 iunie 2010 18 afişări

Gabor Csiba, presedintele Aliantei Strategice pentru Spitalele Ungare, a fost cu ideea - insusita de Ministerul Sanatatii de la Budapesta - ca Ungaria sa introduca o taxa pe fast-food, invocand exemplul Romaniei, “care o aplica de cateva luni”, scrie Portfolio.hu.

Martea trecuta, Csiba a declarat la televiziunea publica MTV ca "nu am inventat noi aceasta taxa - in Romania au introdus-o deja de cateva luni". Intre timp, oficialii ungari s-au lamurit ca Romania nu aplica de fapt o asemenea taxa, dar masura ar putea fi reintrodusa pe agenda guvernului ungar la anul.

Taxa, de 10 forinti (0,03 euro) ar urma sa fie aplicata pentru fiecare pachet sau sticla de produse incriminate ca nesanatoase, de la alcool, tutun, hamburgeri sau snacks pana la bauturi carbogazoase, iar perceperea ei ar urma sa aduca la buget 100 de miliarde de forinti (357 mil. euro), buni pentru a suplimenta bugetul sanatatii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
taxa pe hamburger,
Gabor Csiba
/actualitate/afaceri/taxa-pe-hamburger-6447172
6447172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.