Tanasescu: Romania nu va intra in incapacitate de plata

Postat la 28 ianuarie 2010 12 afişări

Romania nu va intra in incapacitate de plata cat timp are loc o ajustare a contului curent, rezerva BNR este de 28-29 miliarde euro, iar politicile fiscale duc la reducerea deficitului, a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, in replica la declaratiile unui fost economist al FMI.

Un fost economist-sef al FMI Kenneth Rogoff a declarat, miercuri, pentru cotidianul austriac Der Standard, ca mai multe state europene, printre care si Romania, risca sa intre in incapacitate de plata, in anii urmatori, in pofida sprijinului primit de la Fondul Monetar International (FMI).

"Nu stiu pe ce analiza s-a bazat fostul economist sef al FMI. Acest lucru este total imposibil. Atata timp cat are loc o ajustare a contului curent, rezerva BNR este de 28 - 29 miliarde euro, politicile fiscale asigura o diminuare a deficitului, o reducere a dobanzii in mod constant. Analiza sa a fost pripita", a afirmat Tanasescu.

Mai multe amanunte si stiri pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/tanasescu-romania-nu-va-intra-in-incapacitate-de-plata-5454018
5454018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.