Tanasescu: Romania nu-si poate permite o datorie publica mai mare de 35% din PIB

Postat la 28 ianuarie 2010 23 afişări

Nivelul maxim al datoriei publice pe care Romania si-l poate permite este de 35% din PIB, dar in paralel cu o dezvoltare durabila, a declarat joi reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, care a adaugat ca nu ponderea in PIB este importanta, ci ritmul de crestere, care s-a dublat in doi ani.

"Datoria publica a Romaniei este de 29% din PIB (Produsul Intern Brut - n.r.). Multi pot spune ca e bine, ca putem imprumuta in continuare, ca suntem la jumatate fata de alte piete. Ingrijorarea este legata de ritmul de crestere, datoria s-a dublat in doi ani jumate. Daca o tinem tot asa, vom ajunge - ce Grecia, ce Portugalia?- la scoruri foarte mari, fara sa vedem rezultate", a spus Tanasescu la un seminar pe teme economice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Mihai Tanasescu,
FMI,
imprumut
/actualitate/afaceri/tanasescu-romania-nu-si-poate-permite-o-datorie-publica-mai-mare-de-35-din-pib-5453149
5453149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.