Suplimentele nutritive cresc vanzarile Amway

Postat la 15 mai 2008 115 afişări

Piata de vitamine si suplimente nutrivite nu este inca una matura, astfel ca exista importante resurse de crestere, considera reprezentantii Amway Romania, unul dintre primii trei jucatori de pe piata locala a vanzarilor directe. "Produsele din gama Nutrilite si cosmeticele au cea mai mare viteza de crestere", explica George Popescu, branch manager-ul Amway Romania.

Prin intermediul a peste 50.000 de reprezentanti directi, Amway comercializeaza la nivel local, in sistem multi-level-marketing (MLM), peste 1000 de produse pe diverse segmente.

Ponderea cea mai mare din vanzari – aproximativ 50-60% - o au produsele de frumusete, contributia vitaminelor si a suplimentelor nutritive fiind de circa 20-25%. Cele mai multe comenzi sunt acoperite de Capitala, insa contribuie semnificativ si clientii din Iasi, Cluj si Constanta. Valoarea medie a unei comenzi ajunge la 100 de euro.

Pentru anul acesta, George Popescu spera la afaceri mai mari cu 15-20%, fata de 2007 cand compania a realizat o cifra de afaceri de 32 milioane de euro (116,6 mil. lei.

"Ne vom largi portofoliului de cosmetice si suplimente nutritive si vom lansa cateva marci care ne vor salta cu siguranta vanzarile. Este vorba de o crema de lux a carei imagine este Sandra Bullock, iar in gama Nutrilite vom lansa bauturi energizante", precizeaza branch manager-ul Amway Romania.

Popescu afirma ca - pe langa lansarea de noi produse preconizata pentru acest an - investitia in portofoliul de vitamine consta in diversificarea acestuia si comunicarea importantei consumului de vitamine catre beneficiari. "Un rol esential in cresterea consumului de vitamine si suplimente naturale il are si recomandarea acestor produse de catre specialisti", precieaza branch manager-ul Amway Romania, care a invitat-o, zilele acestea, la Bucuresti, pe Claudia Osterkamp, consultant nutritionist si consilier pe probleme de nutritie al mai multor Federatii germane de sport, sa prezinte programul Amway – Solutii pentru o dieta echilibrata.

Din 1997 pe piata locala, Amway are in portofoliu diverse game de produse - suplimente alimentare (gama Nutrilite), produse de uz casnic (iCook), cosmetice (gamele Artistry, Eddie Funkhouser, Satinique, Protique si Body Series), parfumuri (Ancestry, Quixotic, Wistful) si produse pentru ingrijirea locuintei (gamele SA8, Dish Drops).

Pe acelasi segment de piata cu Amway, care apartine gigantului Alticor, activeaza si Avon, Oriflame, Zepter sau Forever Living Products. Datorita portofoliului de produse (10 game diferite) compania intra in competitie si cu Beiersdorf, Procter & Gamble, Henkel sau Unilever.

Amway Corporation a fost infiintata in 1959 de catre Jay Van Andel si Rich DeVos si este astazi una dintre cele mai mari companii de vanzari directe din lume. Amway face parte din familia companiilor Alticor, care a inregistrat vanzari mondiale de retail de 7,1 miliarde de dolari in 2007 prin intermediul a peste 3 milioane de reprezentanti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/suplimentele-nutritive-cresc-vanzarile-amway-2636124
2636124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.