Statul scoate la vanzare CFR Marfa, incapabil sa administreze eficient o activitate considerata strategica in Vest

Postat la 06 august 2010 30 afişări

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a finalizat strategia de privatizare a CFR Marfa si va scoate la vanzare in 2011 intregul pachet de actiuni printr-o licitatie cu strigare.

Decizia vine in contextul in care compania a fost administrata ineficient in ultimii trei ani si a fost vlaguita de managerii care au condus-o in aceasta perioada. Multi dintre directorii CFR Marfa au preferat sa plece la competitorii privati si nu au reusit sa opreasca declinul companiei, care a pierdut cota de piata si contracte importante.

Pe de alta parte, transportul feroviar de marfa este vazut de majoritatea statelor ca o activitate strategica, prin care un guvern poate sa sprijine sau sa controleze un anumit sector din industrie, in functie de necesitati. De aceea, tari precum Germania sau Austria detin controlul operatorilor de transport de marfa DB Schenker (parte a Deutsche Bahn) si Rail Cargo (parte a grupului OBB), care au cautat in ultimii ani sa se extinda in regiune.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/statul-scoate-la-vanzare-cfr-marfa-incapabil-sa-administreze-eficient-o-activitate-considerata-strategica-in-vest-6788134
6788134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.