SkyEurope s-a prabusit

Postat la 01 septembrie 2009 14 afişări

SkyEurope a intrat marti oficial in faliment, a anulat toate zbururile si si-a suspendat operatiunile, a anuntat compania aeriana slovaca, aflata in dificultati financiare severe.

Administratorul special numit de justitia slovaca pentru a restructura compania a evaluat SkyEurope si a ajuns la concluzia ca operatorul nu dispune de fonduri suficiente pentru sustinerea operatiunilor.

Reprezentantii SkyEurope nu au fost disponibili pentru comentarii, dupa publicarea anuntului pe site-ul bursei de la Viena si in presa, potrivit Reuters.

Compania aeriana si-a inceput operatiunile in 2001 si a efectuat primul zbor de pasageri in februarie 2002.

In luna iunie a acestui an, SkyEurope a obtinut in instanta protectia fata de creditori pentru o perioada de trei luni, incercand sa se restructureze si sa ramburseze datoriile scadente si restantele.

Operatorul a anulat, luni, toate zborurile din Slovacia pana la miezul noptii, iar autoritatile de la Praga au suspendat toate zborurile din capitala ceha incepand de marti din cauza restantelor companiei.

SkyEurope a inregistrat o pierdere de 18,94 milioane de euro in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2008, dupa un rezultat negativ de 15,68 milioane de euro in anul fiscal anterior.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
aerian,
aeronave,
skyeurope,
faliment,
zbor
/actualitate/afaceri/skyeurope-s-a-prabusit-4832699
4832699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.