Seful Holcim: Incercam sa ne mentinem cota de piata

Postat la 29 ianuarie 2008 1 afişăre

Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 990 milioane lei (290 milioane euro), in crestere cu 28% fata de 2006, cand a consemnat 775 milioane lei (220 milioane euro), potrivit rezultatelor preliminare ale companiei

"Poate ca in acest an nu vom inregistra o crestere la fel de puternica ca cea din 2007, pe fondul problemelor de obtinere a finantarilor pentru dezvoltatorii imobiliari si a iernii grele din acest an, dar vom avea cu siguranta o crestere fata de anul trecut, in principal datorita lucrarilor de infrastructura", a declarat directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth.

Potrivit oficialului producatorului de ciment, al treilea pe plan local dupa Lafarge si Carpatcement, luna ianuarie din acest an a adus o scadere a vanzarilor fata de anul trecut cu aproximativ o treime. "Estimez ca avem o cota de piata de 28% - 30% si vom incerca sa o mentinem la acelasi nivel", a mai spus Wirth.

Directorul companiei a mai precizat ca posibilitatea construirii unei noi fabrici, care ar fi prima investitie greenfield din industria cimentului, este doar una dintre optiunile luate in calcul pentru majorarea productiei, o noua fabrica putand sa isi inceapa productia dupa un minim de patru ani de la luarea deciziei.

Holcim va avea in acest an un buget de investitii de aproximativ 135 de milioane de euro, in primavara acestui an urmand sa fie finalizate lucrarile de modernizare ale statiei de ciment de la Campulung Muscel. Compania a investit anul trecut 123 de milioane de euro, printre inaugurari numarandu-se statia de betoane de la Pantelimon si statia de agregate de la Gligoresti (judetul Cluj).

Astfel, Holcim detine in Romania trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Holcim este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment si agregate din lume, grupul elvetian fiind prezent in 70 de state si avand aproximativ 90.000 de angajati.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/seful-holcim-incercam-sa-ne-mentinem-cota-de-piata-2354880
2354880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.