Seful Caroli: Piata mezelurilor va creste cu 6-7% in 2008

Postat la 13 februarie 2008 1 afişăre

"Industria mezelurilor din Romania isi va continua tendinta de crestere in urmatorii ani, dar intr-un ritm mai scazut decat pana acum: pentru 2008 se asteapta o rata de crestere de 6-7%", declara Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Cele mai importante cauze ale incetinirii cresterii pietei sunt consolidarea pietei si cresterea competitivitatii, date de intrarea pe piata a produselor de import. Efectele integrarii se vor face simtite in continuare in costurile de operare ale companiilor, care vor fi mai ridicate.

Pentru anul 2008 Caroli isi propune o crestere mai rapida decat rata de crestere a pietei, estimand o cifra de afaceri de 63 milioane euro, fata de 55 milioane in 2007.

"In 2008 produsele din segmentele mediu si ridicat vor inregistra cresteri semnificative", spune Haluk Akdemir. Tot el se asteapta la o orientare mai pronuntata a consumatorilor de mezeluri catre produsele ambalate individual sau feliate precum si catre produsele crud uscate. Ca tendinta generala, preferintele clientilor se indreapta din ce in ce mai mult catre produse de calitate mai buna, insa pretul ramane unul din factorii care influenteaza in mod semnificativ decizia consumatorului din Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Caroli,
mezeluri
/actualitate/afaceri/seful-caroli-piata-mezelurilor-va-creste-cu-6-7-in-2008-2379271
2379271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.