Se intampla in Romania: 700 de milioane de euro pentru zero kilometri de autostrada

Postat la 27 aprilie 2010 53 afişări

Ministerul Transporturilor are de la buget anul acesta 2,6 miliarde de euro Ziarul Financiar a obtinut de la Compania de Autostrazi si Drumuri alocarile de bani pentru 2010 Numai pentru autostrazi sunt prevazute 720 mil. euro De ce nu va fi gata niciun kilometru?

Radu Berceanu, ministrul transporturilor, spune ca nu are bani sa finalizeze niciun kilometru de autostrada anul acesta, desi bugetul pentru autostrazi este de 2,9 mld. lei (720 mil. euro), din totalul de 10,6 mld. lei (2,6 mld. euro) cat este bugetul ministerului, potrivit datelor primite de Ziarul Financiar de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Problema este ca trebuie platite datoriile acumulate in 2009 pentru lucrari executate de constructori, dar neachitate. Berceanu se regaseste astfel in aceeasi situatie pe care o reprosa lui Ludovic Orban anul trecut, dupa ce a revenit la conducerea ministerului.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/se-intampla-in-romania-700-de-milioane-de-euro-pentru-zero-kilometri-de-autostrada-6065913
6065913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.