Scop Computers, in scadere

Postat la 26 iunie 2009 57 afişări

Dificultatile economice au determinat scaderea afacerilor Scop Computers cu aproximativ 25%.

Distribuitorul de echipamente si solutii IT Scop Computers a fost afectat de caderea pietei IT din ultimul an, datorata crizei la nivel global, inregistrand in primul trimestru al anului o scadere a afacerilor cu aproximativ 25%, ajungand la 19 milioane de euro. Pierderile au fost inregistrate pe fondul scaderii numarului de proiecte publice si private. "Scaderea a fost influentata de criza financiara. Multi dintre partenerii traditionali au suferit de pe urma lipsei proiectelor atat in sectorul public, cat si in cel privat. Inasprirea conditiilor de finantare a afectat si vanzarile de produse IT ale marilor retaileri, care ne sunt clienti", a declarat pentru MEDIAFAX Horia Chitu, director executiv Scop Computers.

PC-urile si licentele Microsoft au avut ponderea cea mai mare din vanzarile companiei. Categoria de produse de copiat/scanat/printat (xerox, imprimante, scanere – echipamente de birotica) au fost cele mai afectate , inregistrand cea mai mare scadere a ponderii in total afacerilor in primul trimestru. Obiectivul companiei este obtinerea unei cifre de afaceri in jurul valorii de 80 milioane de euro, in scadere fata de anul trecut, cand s-au raportat afaceri de 107 milioane de euro, valoare cu 10% mai mare fata de 2007. Efectele crizei s-au resimtit in reducerea nivelului stocurilor, precum si in micsorarea portofoliului de produse.

" Reducerea stocurilor ne-a permis sa lucram cu un singur depozit, in loc de doua, cu costuri de operare sensibil mai mici. Am acordat o atentie mai mare asigurarii riscului de neplata si recuperarii creantelor, Am renuntat la cateva produse din portofoliu, introducem unele noi, cu atentie marita la profitabilitate", a precizat Horia Chitu. Scop Computers a fost infiintata in anul 1990 si face parte din grupul Scop, alaturi de Chara Software (solutii software de business) si Docentris (solutii de procesare si management al documentelor). Cota de piata a Scop Computers este de 15% (anul 2008) si principalii concurenti pe piata IT&C sunt Tornado Sistems, Asesoft si RHS Company.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Scop Computers,
Horia Chitu,
pc-uri,
Microsoft,
it&c
/actualitate/afaceri/scop-computers-in-scadere-4598569
4598569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.