Scad salariile bancherilor, dar cresc ale marinarilor

Postat la 09 martie 2010 10 afişări

Castigurile salariale nete ale angajatilor din sectorul intermedierilor financiare, mai pe romaneste din banci, au ajuns in luna ianuarie a acestui an sa fie cu 23,1% mai mici decat in aceeasi luna a lui 2009, potrivit cifrelor date publicitatii ieri de Institutul National pentru Statistica (INS).

Astfel, un "bancher" castiga in medie 3.163 de lei net, fata de 4.447 de lei in prima luna a anului trecut. Pe ansamblul economiei, scaderea salariala a fost de numai 3,5% intr-un an, castigul mediu net la nivel national ajungand la 1.426 de lei. In industrie, diminuarea a fost mai drastica, de 10,4%, media fiind de 1.306 lei pe luna in ianuarie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
financiar,
bancheri,
CAS,
angajati,
marinari
/actualitate/afaceri/scad-salariile-bancherilor-dar-cresc-ale-marinarilor-5727197
5727197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.