Romprest vrea 75 mil. euro in 2008

Postat la 16 iulie 2008 26 afişări

Romprest Service, care desfasoara activitati in constructii si intretinerea drumurilor, curatenie, salubritate, paza si securitate, estimeaza in acest an o dublare a cifrei de afaceri consolidate, pana la 75 de milioane de euro, cu 23 de milioane de euro in plus fata de estimarea initiala facuta la inceputul lui 2008. Compania si-a revizuit planul de afaceri in urma castigarii contactului de salubritate cu Sectorul 1 al Capitalei.

Romprest Service, care in primul semestru al acestui an a inregistrat afaceri consolidate de 46 milioane de euro, are trei directii principale de activitate: facility management si curatenie, drumuri si salubritate.

Potrivit lui Florin Bolchis, vicepresedintele Romprest Service, compania si-a bugetat investitii de 60 de milioane de euro in 2008, dintre care 50 de milioane de euro vor fi cheltuiti numai pentru contractul de salubritate pe care compania l-a castigat cu Primaria Sectorului 1si care este activ din 1 iulie anul acesta.

Suma urmeaza sa fie investita in utilaje moderne, pubele pentru colectarea selectiva a deseurilor, peste 15.000 de cosuri stradale si o statie de sortare si compost de ultima generatie si, pe termen mediu, o statie de incinerare a deseurilor.

"Avem trei amplasamente care sunt pretabile pentru astfel de activitati de sortare si compost. Deocamdata nu stim exact unde vom construi statia insa anul acest sigur cumparam terenul, iar pana la sfarsitul anului viitor aceasta va fi pusa in functiune", precizeaza Florin Bolchis.

Potrivit estimarilor Romprest, piata de salubritate din Romania va inregistra in acest an o valoare de 500 de milioane de euro, iar cea de curatenie industriala - 110 milioane de euro.

Devenit unic operator al serviciului de salubrizare in Sectorul 1, compania nu exclude nici participarea la licitatiile pentru celelelate sectoare ale Bucurestiului si nici o eventuala achizitie a unuia dintre competitorii sai.

"Urmarim sa castigam o cota de piata cat mai mare si profit. Ne vom dimensiona efortul financiar si operational si vom lua o decizie la momentul potrivit daca vom participa sau nu si la licitatiile pentru celelate sectoare. Totodata, avem in plan si eventuale achizitii", puncteaza Marin Necula, director executiv al Romprest.

Romprest numara in prezent 4.800 de angajati, fata de 4.000 la finele lui 2007, pentru acest an urmand sa mai fie angajate inca 700 de persoane.

Compania a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 36 de milioane de euro, cu 130% mai mult decat anul anterior, si un profit net de 3 milioane de euro. Principalul actionar al Romprest Service este fondul de investitii 3i, listat la Bursa din Londra, cu 43,76% din actiuni.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
Romprest
/actualitate/afaceri/romprest-vrea-75-mil-euro-in-2008-2786470
2786470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.