Romprest a crescut cu 130%

Postat la 04 februarie 2008 2 afişări

Cifra de afaceri a companiei Romprest Service a crescut anul trecut cu 130%, pana la valoarea de 36 milioane de euro. Pentru acest an, compania - in cadrul careia fondul de investitii 3i detine 30% - si-a bugetat o crestere pana la 52 de milioane de euro.

"Cresterea este organica, fara a include eventualele achizitii", a declarat Florin Bolchis, vicepresedintele Romprest Service. Compania intentioneaza sa cumpere cel putin unul dintre competitorii sai. Potrivit unor declaratii de anul trecut, Romprest ar avea disponibile chiar 100 de milioane de euro pentru achizitii. "Putem achizitiona orice companie din Romania", a punctat si Bolchis.

Compania are trei directii principale de activitate: facility management (care are cea mai mare contributie la veniturile firmei), drumuri si infrastructura urbana si managementul deseurilor.

Potrivit lui Bolchis, Romprest a investit anul trecut 13,2 milioane de euro, pentru acest an fiind planificate investitii de zece milioane de euro, fara a lua in calcul achizitiile.

Compania a incheiat anul cu 4.000 de angajati, fata de 2.500 la finele lui 2006, pentru acest an fiind anticipate angajarea altor 500-1.000 de persoane.

Anul trecut, un fond de investitii al 3i a preluat 30% din afacerea Romprest. Cristi Borcea, actionar al clubului de fotbal Dinamo, a vandut in luna mai pachetul de actiuni detinut la Romprest Service catre fondul Detaco, actionarul majoritar al companiei. Ulterior, intr-o tranzactie perfectata in iunie, Detaco, controlata de oameni de afaceri locali (printre care si Florin Busca - Walter, tot actionar la Dinamo), a vandut un pachet de 30% din Romprest catre gigantul 3i.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/romprest-a-crescut-cu-130-2363105
2363105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.