Romanii nu-si pot permite sa manance cu mana

Postat la 13 ianuarie 2010 13 afişări

Englezii definesc economia ca o stiinta a dezamagirii, deoarece nu-ti spune ca totul merge bine. Este motivul pentru care economia s-a politizat.

Ce ecou au avut in randul clasei politice repetatele avertismente, din ultimii ani, ale guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, referitoare la orientarile rupte de realitatile economice ale politicilor fiscale si de venituri?

Fireste, toata lumea s-a facut ca nu aude. Dar nota de plata n-a intarziat sa apara. In 2009, guvernul s-a imprumutat 17 miliarde de euro nu atat pentru a face investitii in economie si a crea noi locuri de munca, in scopul reducerii somajului si sporirii veniturilor populatiei, cat pentru a acoperi gaurile din buget produse de erorile politice din trecut. S-a aruncat astfel in spinarea fiecarui roman, intr-un singur an, o povara de peste 800 de euro. Ea nu va fi suportata de cei care au gresit, ci de generatiile viitoare.

Cititi mai multe din editorialul lui Gheorghe Cercelescu pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/romanii-nu-si-pot-permite-sa-manance-cu-mana-5323394
5323394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.