Roche achizitioneaza cu 65 de milioane de euro PVT pentru consolidarea solutiilor automatizate de laborator

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 martie 2011 23 afişări

Roche a anuntat recent achizitionarea companiilor PVT Probenverteiltechnik GmbH, cu sediul in Waiblingen, Germania, si PVT Lab Systems, LLC cu sediul in Atlanta, Statele Unite.

PVT este lider de piata, la nivel mondial, in furnizarea de solutii de automatizare personalizate pentru diagnosticarea in vitro, destinate atat laboratoarelor private cat si celor din spitale.

In conformitate cu termenii acordului, Roche va plati actionarilor PVT suma de 65 milioane de euro, si, ulterior, pana la 20 milioane de euro, in cazul atingerii standardelor de performanta. PVT va deveni astfel unul dintre centrele de expertiza ale Roche, in dezvoltarea si comercializarea de solutii de automatizare.

Prin aceasta achizitie, Roche va avea acces la portofoliul de produse al PVT destinate automatizarii sarcinilor pre si post-analitice, cum sunt centrifugarea, pipetarea, sortarea si arhivarea unei varietati largi de tipuri de probe. Datorita optimizarii fluxului de lucru, ratei de raspuns imbunatatite si cresterii calitatii si sigurantei in ceea ce priveste manipularea probelor, produsele PVT permit laboratoarelor clinice gestionarea fiabila a volumelor mici sau mari de probe, precum si o mai mare flexibilitate in amenajarea spatiului de laborator.

"Consolidarea laboratoarelor astfel incat sa poata gestiona zeci de mii de probe pe zi cere un nivel tot mai ridicat de automatizare", a declarat Daniel O'Day, COO al Roche Diagnostics. "Cu tehnologia PVT vom putea oferi solutii de automatizare integrate si foarte eficiente pentru a satisface nevoile in schimbare ale clientilor nostri si pentru a ne intari pozitia noastra de lider pe piata de diagnostic clinic".

Piata diagnosticelor de laborator, este estimata, la nivel global in anul 2009, la 15,3 miliarde de dolari. Parteneriatul dintre PVT si Roche dureaza de peste 15 ani, timp in care Roche a distribuit produse PVT (RSA Pro si sistemul RSD Pro) in Europa, Asia si America Latina.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/roche-achizitioneaza-cu-65-de-milioane-de-euro-pvt-pentru-consolidarea-solutiilor-automatizate-de-laborator-8082197
8082197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.