Retelele de farmacii cresc, farmacistii independenti dispar

Postat la 26 noiembrie 2009 36 afişări

Retelele de farmacii Sensiblu, Help Net, Centrofarm au inregistrat cresteri ale vanzarilor cuprinse intre 20 si 40% in primele noua luni ale acestui an comparativ cu perioada similara din 2008, in conditiile eliminarii plafoanelor la farmacii si a extinderii pe care au avut-o in semestrul doi al anului trecut.

Pe de alta parte, farmaciile independente se pregatesc de inchideri, pe fondul situatiei dificile generate de cresterea termenelor de plata. Conform unui studiu realizat de Societatea Academica din Romania (SAR), circa 10% din farmacii sunt date in judecata pentru incapacitate de plata.

Sensiblu, liderul pietei cu 220 de unitati, a avut o crestere de 41% pana la 573,7 mil. lei (135 mil. euro), in timp ce Help Net a crescut cu 23% la 50 mil. euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/retelele-de-farmacii-cresc-farmacistii-independenti-dispar-5134089
5134089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.