Retailul romanesc, la pamant, cu datorii de peste 300 mil. euro

Postat la 24 noiembrie 2009 14 afişări

Grupul argesean PIC, singura mare retea romaneasca de hipermarketuri controlata de fratii Ilie si Cornel Penescu, a intrat in insolventa cu datorii de 90 de milioane de euro in 2008, desi a trecut printr-un proces dur de restructurare in urma caruia a concediat 1.200 de oameni si a inchis trei dintre cele cinci magazine.

Compania fratilor Penescu se alatura astfel altor mari retaileri romani precum Ultra Pro Computers, Spar, Trident si Leonardo care au inregistrat in 2008 afaceri cumulate de peste 300 mil.euro si datorii de peste 200 mil. euro. Daca sunt adaugate si datoriile PIC de 90 mil. euro din anul precedent, cei mai mari cinci retaileri romani intrati in insolventa trebuie sa restituie peste 300 de milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
PIC,
magazine,
hipermarketuri,
vanzari,
insolventa
/actualitate/afaceri/retailul-romanesc-la-pamant-cu-datorii-de-peste-300-mil-euro-5128634
5128634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.