Razboi pe tema actelor aditionale! La ce capcane sa fii atent in noul contract

Postat la 20 septembrie 2010 17 afişări

Termenul de 90 de zile acordat de autotitati bancilor pentru modificarea tuturor celor aproape 8 milioane de contracte de credit a expirat. Unele banci nu s-au sinchisit nici macar in ceasul al 12-lea sa le ofere clientilor care au luat imprumuturi documentele sau informatiile privind noile conditii, pe motiv ca legea nu i-ar fi obligat in mod expres sa faca acest lucru.

Ordonanta 50 prevede, insa, clar ca nesemnarea contractului se considera aprobare tacita. Legea "uita" sa mentioneze ce se intampla cu cei care au reclamat, sa spunem, cresterea dobanzii.

De astazi toate bancile vor aplica prevederile Ordonantei 50, iar modificarile intra in vigoare indiferent daca ai semnat sau nu actul aditional. Conform legii, banca trebuie sa respecte regulile actului normativ si vechile contracte oricum NU raman in vigoare, cu toate clauzele lor abuzive, in lipsa unui act aditional. Cei nemultumiti de dobanda, spre exemplu, se vor bate in instanta, dar prevederile legale vor fi puse in aplicare.

De astăzi toate băncile vor aplica prevederile Ordonanţei 50, iar modificările intră în vigoare indiferent dacă ai semnat sau nu actul adiţional. Conform legii, bancă trebuie să respecte regulile actului normativ şi vechile contracte oricum NU rămân în vigoare, cu toate clauzele lor abuzive, în lipsa unui act adiţional. Cei nemulţumiţi de dobândă, spre exemplu, se vor bate în instanţă, dar prevederile legale vor fi puse în aplicare.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
OUG 50,
credite,
dobanzi,
clienti,
acte aditionale
/actualitate/afaceri/razboi-pe-tema-actelor-aditionale-la-ce-capcane-sa-fii-atent-in-noul-contract-7327075
7327075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.