Qualcomm a vandut Zapp

Postat la 11 ianuarie 2008 1 afişăre

Compania americana Qualcomm si-a vandut participatia la compania care detine reteaua Zapp in Romania catre celalalt actionar important, grupul Saudi-Oger.

Saudi Oger a anuntat azi achizitionarea de la partenerul sau de lunga durata, Qualcomm Incorporated, a 50% din participatia acestuia in compania Inquam Limited, se arata intr-un comunicat oficial.

Societatea Telemobil, cea care opereaza reteaua de telefonie Zapp in Romania, este o subsidiara a Inquam Limited. La randul ei, Inquam era pana acum detinuta in proportii egale de grupul Saudi Oger si Qualcomm.

Anuntul de azi confirma existenta unor negocieri care s-au purtat pe parcursul anului trecut intre cei doi actionari semnificativi, asa cum indicau si declaratii anterioare ale lui Piermarrio di Pietro, CEO al Telemobil.

Tot reprezentantul Zapp declara la sfarsitul anului trecut ca operatiunea de preluare a controlului de catre grupul arab Saudi Oger ar putea fi urmata de o finantare importanta. Informatiile privind valoarea tranzactiei nu au fost facute publice. Cele mai recente informatii de la Ministerul de Finante arata venituri de 135 de milioane de euro pentru operator in 2006.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/qualcomm-a-vandut-zapp-2331002
2331002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.