Profit mai mare cu 50% pentru Caroli

Postat la 13 februarie 2008 1 afişăre

Caroli Foods a raportat o crestere a profitului cu 50%, pana la nivelul de 5,1 milioane euro. Cifra de afaceri neta consolidata a crescut cu 28%, pana la 55 milioane euro.

Grupul a incheiat anul 2007 cu o cota de piata de 9,6% in valoare, pozitionandu-se astfel ca al doilea jucator de pe piata mezelurilor din Romania, atat in valoare, cat si in volum, conform lui Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Totodata, Caroli Foods a inregistrat si cea mai mare crestere a cotei de piata, in raport cu anul anterior, din grupul primilor zece producatori din industria mezelurilor, sustin reprezentantii companiei citand un studiu MEMRB pentru perioada decembrie 2005/noiembrie 2006 versus decembrie 2006/noiembrie 2007.

Investitiile din 2007, ce au depasit 2,5 milioane de euro, au fost orientate, in principal, catre imbunatatirea capacitatilor de productie si catre dezvoltarea infrastructurii logistice.

In privinta produselor, capacitatea de operare la o scara tot mai mare si aprecierea marcilor grupului Caroli au generat cresteri importante pe segmentul salam (54%), sunca (28%) si produse crud-uscate (19%). In topul vanzarilor pe segmente, salamul ocupa prima pozitie (37%) urmat de cremwursti si carnati (22%), de sunca (11%) si de specialitati (10%).

Pentru 2008 Caroli estimeaza o cifra de afaceri de 63 milioane euro, bugetul de investitii ridicandu-se la 7 milioane de euro.

Pe piata mezelurilor sunt prezente cateva zeci de companii, dar mai putin de zece sunt prezente la nivelul intregii tari. Cele mai importante companii de pe piata se numara Cris Tim, Angst si Agricola Bacau.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Caroli,
mezeluri
/actualitate/afaceri/profit-mai-mare-cu-50-pentru-caroli-2379243
2379243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.