Prodvinalco acorda dividende in valoare de 5 milioane lei

Postat la 29 septembrie 2009 9 afişări

Prodvinalco, unul dintre producatorii de bauturi spirtoase din Romania, a decis in Adunarea Ordinara a Actionarilor sa acorde dividende in valoare de 5 milioane lei (1,4 milioane euro) actionarilor , aferente anului 2008.

Este pentru prima data in ultimii 6 ani cand compania Prodvinalco acorda dividende, suma acordata fiind cea mai mare inregistrata dupa 1989.

In 2008 compania a inregistrat un profit net de 8,5 milioane lei si o cifra de afaceri de 49,95 milioane lei, in crestere cu 29% fata de anul anterior, acestea reprezentand cele mai bune rezultate financiare din istoria sa.

Prodvinalco este liderul pietei de bitter, cu o cota de 52,8%, potrivit datelor MEMRB. Deasemenea, compania ocupa locul 3 in categoria bauturilor alcoolice si locul 5 in segmentul de piata brandy, dupa volumele comercializate.

Printre competitorii Prodvinalco in piata producatorilor de bauturi alcoolice se numara Prodal '94, Alexandrion si Scandic Distilleries

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Comert,
Prodvinalco,
bauturi,
alcool,
/actualitate/afaceri/prodvinalco-acorda-dividende-in-valoare-de-5-milioane-lei-4944599
4944599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.