Primul megaplex din Romania

Postat la 17 iunie 2009 14 afişări

Cinema City Romania, subsidiara locala a Cinema City International, operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est, va inaugura in acest an primul megaplex din Romania, un complex cu 21 de ecrane de cinema si aproximativ 4300 de locuri. In plus, in cadrul megaplexului se va deschide si prima sala IMAX (Image Maximum) din Romania.

Pana in acest moment, compania a deschis in Romania patru cinematografe, la Iasi, Timisoara , Cluj si Bacau, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. "Pana la finalul lui 2009 vom mai deschide la Pitesti, Cotroceni si in cadrul complexului Sun Plaza", a afirmat Moshe (Mooky) Greidinger, CEO, al Grupului Cinema City International, precizand ca in megaplexul care se va afla in cadrul mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucuresti s-au investit 10 milioane de euro. La scurt timp dupa inaugurarea megaplexului din Cotroceni care va contine 17 sali de cinema, o sala IMAX si trei sali pentru VIP-uri, Cinema City Romania va mai deschide unul, cu 15 sali de cinema, in cadrul Sun Plaza Mall, din Bucuresti.

 

"Criza ne-a afectat in doua feluri", a spus Greidinger. "Pe de-o parte pozitiv, in sensul ca oamenii in loc sa calatoreasca sau sa aleaga alte activitati care implica cheltuieli mai mari vin la cinema, deoarece este mai ieftin, iar pe de alta negativ, deoarece multe dintre proiectele de deschidere ale noilor cinematografe au fost oprite, datorita situatiei dificile in care se afla dezvoltatorii", a completat acesta.

 

In prezent compania detine o cota de piata de 15%, iar, potrivit CEO-ului anul acesta va creste, datorita noilor deschideri. Pana la finalul anului 2009 compania si-a propus ca in Europa sa aiba un total de 700 de sali de cinema, iar pana la finalul lui 2012 in jur de 1.000.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/primul-megaplex-din-romania-4566238
4566238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.