Prefab SA da in judecata Lafarge pentru politici neconcurentiale

Postat la 26 aprilie 2010 26 afişări

Producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti inaintat luna trecuta o actiune in instanta impotriva Lafarge Romania, subsidiara locala a producatorului francez de ciment Lafarge, pentru modificari succesive de pret, solicitand despagubiri de circa 5 milioane de lei.

"Lafarge a modificat preturile de mai multe ori pe parcursul anului 2008, in mod unilateral, in sensul majorarii acestora, obligand Prefab sa accepte asemenea preturi. Prefab SA considera ca piata cimentului din Romania a fost/este afectata si controlata de intelegerile tacite ale cartelurilor formate in jurul Lafarge, care practica o politica de preturi abuziva. Majorarile succesive de preturi practicate de Lafarge in anul 2008 au intervenit pe fondul declansarii crizei economice, cand toate preturile la materialele de constructii erau in scadere accentuata", spune avocatul Irina Voicu, care va reprezenta Prefab SA in acest proces.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
Prefab,
Lafarge,
proces,
preturi,
ciment
/actualitate/afaceri/prefab-sa-da-in-judecata-lafarge-pentru-politici-neconcurentiale-6063518
6063518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.