Povestea primului angajat Coca-Cola în România. Omul care a pus pe masa americanilor Fanta cu aromă de soc

Postat la 19 septembrie 2011 23 afişări

În urmă cu 19 ani, în ianuarie 1992, Stelea devenea primul angajat oficial al reprezentanţei Coca-Cola în România, iar astăzi managerul în vârstă de 44 de ani, ocupă poziţia de product integrity and regulatory compliance director al The Coca-Cola Company, Central and South-Eastern Business Unit, regiune care include 23 de ţări.

Cristian Stelea este unul dintre străinii pe care gigantul american i-a adus la sediul de la Atlanta, inima unei afaceri de peste 35 mld. dolari venituri operaţionale în 2010, iar apoi i-a încredinţat o regiune de care să aibă grijă. Pentru majoritatea angajaţilor din multinaţionale o poziţie în afara ţării este o ţintă realizabilă, iar un job la sediul Coca- Cola cântăreşte greu în orice CV. CV-ul lui Stelea începe în 1991, atunci când pentru o perioadă scurtă de trei luni după terminarea facultăţii a lucrat ca inginer în cadrul Institutului pentru materiale izolatoare. Recunoaşte că încă din ultimul an de facultate era hotărât să se angajeze la o companie mare în afara ţării, astfel că a trimis zeci de scrisori la marile firme.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/povestea-primului-angajat-coca-cola-in-romania-omul-care-a-pus-pe-masa-americanilor-fanta-cu-aroma-de-soc-8771075
8771075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.