Poporul Algocalmin. Romanii au luat intr-un an 383 milioane de analgezice

Postat la 04 februarie 2010 52 afişări

In 2009, romanii au cumparat analgezice de aproape 37 de milioane de euro. O substanta pe care acestea o contin este interzisa in alte tari.

Potrivit datelor furnizate pentru Gandul de catre Cegedim, companie internationala independenta de studii in industria farmaceutica, cea mai bine vanduta pastila din Romania este Algocalminul. 190 de milioane de pilule au fost cumparate la liber din farmacii si alte 29 de milioane pe baza de reteta. In topul analgezicelor urmeaza Nurofenul - 108 milioane pastile si Paracetamol - 56 de milioane de pastile. Ion Fulga, profesor doctor la catedra de Farmacologie din cadrul UMF "Carol Davila", spune ca o substanta continuta de unele din aceste medicamente provoaca o boala grava, care duce la distrugerea maduvei osoase. Metamizolul a fost interzis inca de acum cateva decenii.

Cititi mai multe despre Algocalmin pe www.gandul.info

Vedeti care sunt cele mai vandute zece medicamente din Romania intr-un material al BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
sanatate,
Algocalmin,
analgezice,
Cegedim
/actualitate/afaceri/poporul-algocalmin-romanii-au-luat-intr-un-an-383-milioane-de-analgezice-5472985
5472985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.