Planul rusesc la nanotehnologie

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

Rusia isi propune ca pana in 2015 companiile autohtone din domeniul nanotehnologiei sa detina 4% din piata mondiala de profil. Aceasta ar insemna ca in acel an cifra de afaceri totala sa atinga nivelul de 110 miliarde de euro, a spus Leonid Melamed, conducatorul corporatiei de stat Rosnanoteh.

Pana in 2014, nanotehnologia va fi folosita la fabricarea a aproximativ 14% din produsele realizate in Rusia. Melamed a dat drept exemplu materialele compozite produse cu ajutorul nanotehnologiei, care reprezinta in prezent aproximativ 40% din productia Boeing.

Materialele care au fost create in Rusia sunt, potrivit oficialului rus, de doua ori mai durabile decat otelul si de patru ori mai usoare decat acesta.

Un handicap al Rusiei il reprezinta insa cifra redusa a investitiilor private in domeniul nanotehnologiei; in Statele Unite, de exemplu, anul trecut s-au realizat investitii private de 2 miliarde de euro, in timp ce in Rusia abia au atins cateva zeci de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
nanotehnologie
/actualitate/afaceri/planul-rusesc-la-nanotehnologie-2376920
2376920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.