Pirelli dubleaza capacitatea de productie a fabricii de la Slatina

Postat la 22 decembrie 2009 24 afişări

Pirelli a contractat un imprumut in valoare de 72,5 milioane dolari de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru a dubla capacitatea de productie a fabricii de anvelope din Slatina

Pirelli a anuntat inca din octombrie 2008 ca doreste sa investeasca peste 360 milioane dolari pana in 2011 in fabrica din Romania, dar nu a declarat in ce vor consta investitiile. Recent, documente disponibile de la BEI, au scos la iveala intentia producatorului de anvelope de a dubla capacitatea fabricii, care in 2009 s-a ridicat la 5 milioane de bucati.

Acesta este al doilea imprumut acordat de BEI producatorului italian, dupa ce in noiembrie a mai finantat cu 149 milioane de dolari cercetarea si dezvoltarea unor proiecte legate de impactul productiei cauciucurilor asupra mediului inconjurator.

Pirelli a deschis fabrica de anvelope din Slatina in 2006, iar in prezent lucreaza circa 1.500 de oameni. Compania mai detine o fabrica producatoare de cord metalic pentru avenlope, detinuta cu Continental si o fabrica de filtre de particule, inaugurata la inceputul acestui an.

Suma investitiilor totale ale Pirelli in Romania depaseste 170 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Pirelli,
fabrica,
Slatina,
BEI
/actualitate/afaceri/pirelli-dubleaza-capacitatea-de-productie-a-fabricii-de-la-slatina-5197586
5197586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.