PIC a intrat in insolventa pentru a scapa de presiunea creditorilor

Postat la 23 noiembrie 2009 15 afişări

Reteaua de hypermarketuri PIC a inaintat o cerere de intrare in insolventa, aprobata in data de 16 noiembrie, pentru a continua procesul de restructurare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Desi compania a demarat procesul de restructurare al afacerilor, vanzarile au continuat sa scada, adancind datoriile catre creditori, ceea ce i-a determinat pe patroni sa opteze pentru intrarea in insolventa. Odata cu intrarea in insolventa se suspenda toate actiunile judiciare si judiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

"Cele mai mari datorii ale companiei sunt catre furnizori. PIC a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor", a declarat Claudia Rusu, directorul de marketing al lantului de hypermarketuri.

Managementul PIC incearca in acest timp redresarea companiei prin vanzarea partiala de active si reluarea activitatii de aprovizionare.

Lantul de hypermarketuri PIC detinea cinci unitati, iar in urma procesului de restructurare mai functioneaza doar doua, in Pitesti si Craiova. Retailerul a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de peste 150 milioane euro si un profit net de 560.000 euro, potrivit Ministerului de Finante.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
PIC,
insolventa,
hypermarket,
Claudia Rusu
/actualitate/afaceri/pic-a-intrat-in-insolventa-pentru-a-scapa-de-presiunea-creditorilor-5126444
5126444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.