Petrolul, la un nou maxim istoric

Postat la 27 februarie 2008 1 afişăre

Cotatia titeiului pe piata din New York a atins azi un nou maxim istoric, de 102,08 dolari per baril, dupa ce slabirea dolarului a impulsionat investitorii sa cumpere marfuri cotate in dolari, transmite Bloomberg. Pe piata futures din New York, dolarul a atins un nou minim in raport cu euro, moneda europeana fiind pretuita la 1,5055 dolari.

Si pe piata londoneza, cotatiile titeiului Brent,care asigura doua treimi din livrarile mondiale de petrol erau in urcare. La bursa de marfuri din New York, contractele futures incheiate pentru grau, zahar, cupru, bumbac si cacao erau, de asemenea, pe un trend pozitiv, ceea ce a facut ca indicele UBS Bloomberg Constant Maturity Commodity Index sa atinga, la randul sau, cea mai mare valoare din istorie.

"Cresterea cotatiilor la titei este o consecinta a faptului ca investitorii ies din pietele financiare si intra pe piata de marfuri", apreciaza Victor Shum, senior principal la Purvin & Gertz Inc. din Singapore, citat de Bloomberg.

Contractele futures cu livrare in aprilie au crescut la bursa de marfuri din New York (New York Mercantile Exchange - NYMEX) pana la 102,08 dolari/baril. Ulterior pretul a mai scazut, astfel ca la ora 13:00 (ora Romaniei) cotatia se situa la 101,25 dolari per baril.

Pe piata din Singapore, euro a fost cotat la 1,5055 dolari, cea mai ridicata valoare de cand moneda unica a fost introdusa in Europa, in 1999.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
dolar,
euro,
Burse,
piete de capital,
Brent,
NYMEX
/actualitate/afaceri/petrolul-la-un-nou-maxim-istoric-2418005
2418005
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.