Peste 700.000 de datornici la banci isi platesc ratele cu intarziere sau deloc

Postat la 09 iunie 2010 45 afişări

Ratele la credite au devenit o povara tot mai mare, astfel ca valoarea totala a restantelor de peste 30 de zile ale persoanelor fizice a ajuns in aprilie la 3,99 miliarde (892 mil. euro), cu 40% peste nivelul de la sfarsitul anului trecut, arata datele BNR.

Analistii spun insa ca intarzierile la plata in cazul clientilor cu imprumuturi garantate preseaza in continuare mai putin portofoliile bancilor, deoarece clientii au un profil financiar mai solid si se straduiesc sa isi achite datoriile pentru ca au mai mult de pierdut decat un client cu un credit de consum de valoare mica. Chiar daca au crescut mai repede, restantele la imprumuturile in euro sunt cu 40% mai mici decat cele la lei.

Clientii cu credite ipotecare au un profil de risc mai scazut si au venituri mai mari. Restantele pe acest segment depind insa si de cat de eficiente sunt restructurarile si rescadentarile de credite", comenteaza Lucian Anghel, economistul-sef al BCR.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
restante,
banci,
consum,
ipoteci
/actualitate/afaceri/peste-700-000-de-datornici-la-banci-isi-platesc-ratele-cu-intarziere-sau-deloc-6332111
6332111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.