Patronii cer anularea penalităţilor pentru neplata datoriilor bugetare înregistrate de unele firme

Postat la 25 august 2011 9 afişări

Reprezentanţii IMM-urilor solicită Guvernului anularea penalităţilor pentru neplata datoriilor la bugetul de stat înregistrate în perioada 2009-2010, pentru firmele care nu au avut astfel de probleme înainte de criză, şi estimează că sumele în cauză sunt de sute de miliarde de lei.

"Sunt 20.000-30.000 de firme care înainte de criză nu au avut datorii la bugetul de stat. Din cauza crizei acestea au acum datorii, penalităţile sunt imense, nu se mai pot dezvolta, unele au murit deja, iar altele sunt pe moarte. Dacă luăm în calcul pentru fiecare dintre aceste firme penalităţi pentru neplata datoriilor bugetare de 300-400 de milioane de lei vom vedea că în total este vorba de sute de miliarde de lei", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). În opinia sa, în cazul în care se vor menţine aceste penalităţi jumătate dintre firmele cu datorii vor "muri" într-un an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
patroni,
neplata,
datorii,
firme
/actualitate/afaceri/patronii-cer-anularea-penalitatilor-pentru-neplata-datoriilor-bugetare-inregistrate-de-unele-firme-8654253
8654253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.