Panica generalizata in Europa

Postat la 10 octombrie 2008 9 afişări

Bursele europene au inregistrat in deschiderea sedintelor de astazi caderi dramatice, dupa ce principalul indice al bursei de la New York – Dow Jones - cazuse ieri sub pragul de 9.000 de puncte. Indicele bursei nipone - Nikkei - a pierdut intr-o zi aproape 10% cea mai mare scadere din anul 1987 incoace.

Pentru a nu se afla in aceeasi situatie, consiliul de conducere a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a prelungit starea de "Predeschidere" a sedintei de astazi pentru toate pietele principale de actiuni si derivate pana la sfarsitul zilei. Pietele de obligatiuni si titluri de stat vor avea program obisnuit de tranzactionare.

In acelasi timp, si institutia de reglementare a pietei de capital din Rusia a amanat deschiderea sedintei de tranzactionare pentru pietele Micex si RTS. Autoritatea nu a anuntat cand ar putea relua sedinta de tranzactionare. Bursa din Viena se afla la randul sau in starea de predeschiderea, la fel ca cea din Bucuresti.

Care este PAREREA TA DESPRE CRIZA?

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/panica-generalizata-in-europa-3290086
3290086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.