P&G : etapa a doua a investitiei de la Urlati depinde de guvern

Postat la 03 februarie 2009 12 afişări

Daca pentru prima etapa a investitiei in noua fabrica de sampoane a P&G, Romania a fost aleasa in detrimentul Turciei, Poloniei sau Ucrainei, pentru cea de-a doua etapa lucrurile depind foarte mult de suportul acordat de guvern si de autoritatile locale.

Declaratia ii apartine lui Daniel Myers, vicepresedinte product supply P&G, care, cu prilejul demararii lucrarilor de constructie a fabricii de sampoane din localitatea Urlati, a tinut sa precizeze ca Romania ar trebui sa fie mai agresiva in autopromovare pentru atragerea investitiilor straine.

"Guvernul Poloniei, spre exemplu, este foarte agresiv, ofera facilitati cum ar fi scutiri de taxe sau pregatirea personalului care urmeaza sa lucreze intr-o noua fabrica", spune Myers. Compania americana Procter&Gamble a demarat ieri lucrarile la fabrica de sampoane din orasul Urlati, Prahova, un proiect greenfield pentru care se vor investi, in prima faza, 50 de milioane de dolari, urmand ca in faza a doua, care se va finaliza in 2010, investitia sa se dubleze.

Pentru constructia acestei fabrici, compania a mai vizat si alte tari din zona, cum ar fi Polonia, Turcia sau Ucraina. Potrivit lui Myers, alegerea Romaniei in defavoarea Poloniei, unde compania mai detine alte patru fabrici, a fost determinata de pozitia strategica a tarii noastre, care va favoriza exportul in toate tarile din regiune.

Concretizarea celei de-a doua etape a investitiei de la Urlati depinde si de autoritatile locale si de modul in care acestea vor investi in dezvoltarea infrastructurii din zona, a adaugat Myers. Procter&Gamble mai detine in Romania o fabrica de detergenti la Timisoara pe care a cumparat-o in 1995 si in care a investit pana acum peste 40 de milioane de dolari. In 2007, compania a raportat o cifra de afaceri de 400 de milioane de dolari.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
P&G,
fabrica,
investitie,
sampoane,
detergenti
/actualitate/afaceri/p-g-etapa-a-doua-a-investitiei-de-la-urlati-depinde-de-guvern-3856726
3856726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.