Oferta rezidentiala: credit prin Prima Casa si rate la dezvoltator, cumulat: 600 euro/luna

Postat la 07 iulie 2009 89 afişări

Cum preturile de vanzare ale apartamentelor sunt mai mari de 60.000 de euro, cat este plafonul maxim de credit garantat prin intermediul programului "Prima Casa", un dezvoltator va acorda restul de suma necesara achitarii apartamentului sub forma de credit. Rata finala: aproximativ 600 de euro

ALF Company, dezvoltatorul ansamblului rezidential din nordul capitalei, Citylights Pipera, a pregatit doua sisteme de achizitie a locuintelor pentru programul “Prima Casa”, care presupun ca eventualul cumparator sa achite, aditional ratei contractate prin programul pentru prima casa, inca o rata catre dezvoltator, in contul unui credit contractat pentru diferenta de bani pana la pretul final.

 

Astfel, prima varianta se adreseaza celor care detin doar suma minima ce permite intrarea in program, respectiv 3.000 de euro. Acest avans minim presupune ca diferenta existenta intre pretul apartamentului si cei 60.000 euro obtinuti prin credit bancar sa fie acoperita printr-un sistem de rate direct catre dezvoltator. Perioada de creditare este de zece ani, perioada dupa care cumparatorul va achita doar rata catre banca. "In conditiile contractarii creditului maxim de la banca pe o perioada de 30 de ani, valoarea ratei cumulate (banca plus dezvoltator) este de aproximativ 600 de euro pe luna", se spune intr-un comunicat al companiei.

 

Cea de-a doua varianta se adreseaza persoanelor care pe langa avansul minim de 3.000 de euro mai dispun de cel putin inca 10.500 de euro. In cazul lor, cele doua rate lunare insumeaza aproximativ 460 euro in primii zece ani, urmand ca apoi sa achite doar rata catre banca.

 

”De exemplu un apartament de doua camere cu o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati, complet finisat, care include si un loc de parcare subteran intra in acest program. Cele doua sisteme de achizitie se aplica si in cazul altor apartamente disponibile in ansamblu, valorile prezentate variind in functie de pretul locuintelor. Apartamentele care sunt oferite spre vanzare prin unul dintre cele doua sisteme prezentate, sunt in numar limitat”, a afirmat Florin Chirita, general manager Alf Company.

 

Citylights Pipera este un ansamblu de 4 blocuri de locuinte; blocurile C si D, din prima faza a proiectului, au fost deja finalizate, luna aceasta urmand ca primii proprietari sa se mute in noile locuinte, au mai comunicat reprezentantii companiei.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/oferta-rezidentiala-credit-prin-prima-casa-si-rate-la-dezvoltator-cumulat-600-euro-luna-4622483
4622483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.