Obligatia bancilor de a reevalua garantiile clientilor ar putea scumpi creditele

Postat la 27 ianuarie 2010 11 afişări

Bancherii ar putea scumpi creditele cu garantii aflate in derulare din cauza ca deprecierea activelor aduse de clienti drept colateral face ca in unele cazuri acestea sa nu mai acopere nici sumele ramase de rambursat. Banca Nationala obliga bancile sa faca reevaluari ale garantiilor macar o data pe an.

"Le-am cerut bancilor sa reevalueze colateralul (garantiile detinute in cadrul contractelor de credit, n. red.), ceea ce trebuie sa faca cel putin o data pe an. Noi doar le-am reamintit regulamentul. Banca se poate duce catre client pentru a-i cere garantii suplimentare astfel incat sa isi acopere integral valoarea expunerii, insa aceasta face obiectul unei negocieri separate", spune Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din BNR.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
garantii,
credite,
reevaluare,
dobanda
/actualitate/afaceri/obligatia-bancilor-de-a-reevalua-garantiile-clientilor-ar-putea-scumpi-creditele-5448497
5448497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.