MSD Romania, crestere de 30% a vanzarilor la opt luni

Postat la 16 octombrie 2008 49 afişări

Filiala locala a companiei farmaceutice Merck Sharp & Dohme (MSD Romania) a inregistrat, in primele opt luni ale anului in curs, o valoare a vanzarilor de 84,4 milioane de lei (23,1 milioane de euro), in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut

Pentru perioada ramasa din an, conducerea companiei se asteapta la realizarea planului de afaceri, in ciuda perioadei marcate de incertitudini prin care trece piata de profil. “Totul depinde de deciziile care se vor lua in sistem si care credem ca vor duce la o situatie de castig pentru toate partile implicate”, a declarat Agata Jakoncic, directorul general al MSD Romania.

 

In ceea ce priveste estimarile pentru anii urmatori, Jakoncic a mai precizat ca, in opinia sa, s-a ajuns, in multe sectoare ale pietei farmaceutice, la un nivel standard european de dezvoltare, asa cum este cazul procesului de autorizare pentru punerea pe piata a medicamentelor, dar ca inca trebuie facute imbunatatiri in domeniul transparentei si predictibilitatii sistemului.

 

In prezent, compania are o cota de piata de 2,1%, cu 24% mai mult fata de aceeasi perioada a lui 2007, ceea ce o situeaza printre primii cinci mari jucatori la nivel local, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii acesteia, care citeaza date ale companiei de cercetare de piata IMS.

 

Pana la finele anului acesta, compania vizeaza introducerea pe piata a doua noi produse, urmate de alte lansari in urmatorii ani, cu accent pe portofoliul de produse dedicat tratarii osteoporozei. MSD Romania a finalizat anul trecut cu o cota de piata de 2% si un total de vanzari de 88,1 milioane de lei (24,1 milioane de euro).

 

Potrivit celor mai recente date furnizate de compania de cercetare a pietei farmaceutice Cegedim, care vizeaza cel de-al doilea trimestru al anului acesta, primii trei mari jucatori de pe piata interna sunt companiile farma GlaxoSmithKline (GSK), Roche si Novartis, care detin, fiecare, o cota de piata de 6,9% (contorizata in perioada iulie 2007 – iunie 2008).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
MSD Romania,
vanzari,
rezultate
/actualitate/afaceri/msd-romania-crestere-de-30-a-vanzarilor-la-opt-luni-3318486
3318486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.