"Mostenirea" de 1 mld. euro a comunismului: B-dul Unirii, intre Champs Elysées si penele de curent tipice Capitalei

Postat la 08 iulie 2010 89 afişări

"Apartamentele de pe Bulevardul Unirii au fost construite pentru a fi folosite ca locuinţe de serviciu pentru cei care urma să lucreze în Casa Poporului. Dar aceştia nu doreau să renunţe la casele lor pentru a se muta la bloc", povesteşte arhitectul-şef al Casei Poporului.

Bulevardul Unirii din Bucureşti este si astazi una dintre cele mai scumpe zone din oras, scrie Ziarul Financiar. Cu o lungime de circa 3,5 kilometri, intre Piata Constitutiei si Piata Alba Iulia, fostul bulevard "Victoria Socialismului" are in prezent aproximativ 6.000 de apartamente spatioase, cele mai multe de trei si patru camere, care pot fi evaluate la peste un miliard de euro.

O "mostenire" lasata de regimul condus de Nicolae Ceausescu, in spatele careia se ascund povestile primilor destinatari care nu ar fi vrut sa se mute in ele, ale investitorilor israelieni care au facut bani frumosi din achizitia si vanzarea ulterioara a locuintelor, dar si a actualilor proprietari, care se confrunta cu probleme caracteristice oricaror bucuresteni: pene frecvente de curent sau oameni ai strazii dormind in casa scarii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
apartamente,
pret,
Bulevardul Unirii
/actualitate/afaceri/mostenirea-de-1-mld-euro-a-comunismului-b-dul-unirii-intre-champs-elys-es-si-penele-de-curent-tipice-capitalei-6522057
6522057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.