Mic.ro preia reteaua Minimax Discount

Postat la 16 august 2010 43 afişări

Grupul Mercadia Holland BV, care dezvolta pe piata capitalei reteaua de chioscuri Mic.ro, a achizitionat intregul pachet de actiuni al SC miniMax Discount SRL, operatorul retelei de magazine de discount cu acelasi nume, in urma unei tranzactii incheiate in data de 13 august 2010. Reprezentantii companiei nu au dorit sa comenteze pe marginea valorii tranzactiei.

"Achizitia miniMax este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe aceasta piata si vizeaza crearea unor sinergii intre cele doua companii pe partea de logistica si achizitii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clientii ambelor segmente - discounter si comert de proximitate", declara Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.

Minimax Discount, cu vanzari anuale de 45 de mil. de euro, este o companie romaneasca infintata in 2003 si numara acum 31 magazine tip discounter in localitati cu peste 10.000 de locuitori. Spatiile retelei au o suprafata medie de vanzare de 750 mp, au cate sase case de marcat si 80 de locuri de parcare. Actionariatul anterior al miniMax Discount a fost alcatuit din grupul austriac Real4You impreuna cu Rainer Exel si Andreas Kämpf.

Grupul Mercadia Holland BV detine pachetele majoritare ale companiilor Mic.ro Retail, Bet Cafe Arena si iLearn. Mic.ro Retail si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de retail in luna aprilie a acestui an, prin lansarea unei retele de magazine de proximitate. In prezent, reteaua Mic.ro are 76 de unitati comerciale in capitala si are in plan deschiderea a 300 de magazine pana la finalul anului.

Bet Cafe Arena, lansata in 2010, activeaza in industria jocurilor de noroc - in prezent fiind deschise 70 de astfel de cafenele pe intreg teritoriul tarii - iar iLearn, este o companie infiintata anul acesta, care ofera servicii de consultanta in domeniul resurselor umane.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mic-ro-preia-reteaua-minimax-discount-6909828
6909828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.