Medicamente utilizate pentru boli grave, incluse de azi pe lista celor gratuite

Autor: Laura Buciu Postat la 01 august 2021 186 afişări

Medicamente utilizate pentru boli grave, incluse de azi pe lista celor gratuite

Guvernul a aprobat introducerea a 7 denumiri comuine internaţionale în listă cu medicamente de care beneficiază asigurări, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în domeniul asigurărilor sociale de sănătate pentru boli oncoligice, endocrine, metabolice sau neurologice.

Guvernul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, în şedinţa săptămânii aceasta, o hotărâre prin care sunt introduse 7 denumiri comune internaţionale (DCI, substanţe active) în lista cu medicamentele de îngrijire a beneficiarului asigură, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programului naţional de sănătate.

Cele şapte medicamente unice vizită, în principal, afecţiuni în cadrul programului naţional de sănătate astfel: două medicamente destinate bolilor oncologice (DCI Olaparibum şi DCI Apalutamidum), un medicament destinat bolilor endocrini şi metabolici (DCI Evolocumab), un medicament destinat bolilor neurologice (tratamentul sclerozei multiple - DCI Cladribinum), un medicament destinat tratamentului hemofiliei şi talasemiei (DCI Nonacog alpha) şi două medicamente destinate bolilor cardiovasculare (DCI Dabigatranum etexilatum şi DCI Edoxabanum).

Actul normativ a intrat, duminică, 1 august, în vigoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicament,
gratuit,
boală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.